Nezameniteľný Zdeněk Pohlreich sa po deviatich rokoch vracia na televízne obrazovky v relácii, v ktorej ho diváci milujú najviac. A tešiť sa môžu aj slovenskí diváci. Už od 4. septembra, vždy vo štvrtok večer, ponúkne televízny kanál Prima SK premiérové diely úspešnej gastronomickej reality šou Ano, šéfe!.

V prvej epizóde premiérovej série pôjde Zdeněk Pohlreich so štábom do libereckej rodinnej reštaurácie Ořechovka, ktorej sa bude snažiť vdýchnuť nový život, šarm aj nápady. Dvaja súrodenci tam po mame prevzali úspešnú prevádzku, lenže ako to už chodí, nie všetko ďalej išlo podľa ich predstáv.

Pohlreich alebo Novák? Veľký návrat na obrazovky je tu! Tešiť sa môžu aj slovenskí diváci
Neprehliadnite

Veľký duel kuchárskych legiend: Pohlreich alebo Novák? Gastro súboj štartuje už túto jeseň

Prvý dojem napovie veľa

Na divákov aj samotného Pohlreicha čaká "silná káva". Za mnohé hovorí už prvý dojem, ktorý má Zdeňek pri pohľade na podnik z ulice. „Majitelia, ktorí majú pocit, že im to veľmi nejde, majú na svojom podniku veľa reklám. A to je vždy zlé. Nebudem zbytočne prísny, kým som neochutnal, ale toto ma veľmi štve,“ zhodnotil Pohlreich na úvod.

Poukazuje aj na ďalší nešvár: „Trochu cúvame v čase, majú tú polievku za 30 korún (v prepočte 1,22 eura). Tak sa zisková gastronómia robiť nedá.“ Pohlreicha pozvala servírka Martina, sestra kuchára, aby pomohol a odhalil, čo v ich podniku nefunguje. Ako sa Zdeněk s jej bratom aj celým tímom v reštaurácii zžije? Ako mu bude chutiť menu, ktoré ochutná? Čo by z neho vyhodil, ako by varil a na aké pokrmy by pritiahol hostí?

Zdeněk Pohlreich sa po deviatich rokoch vracia na televízne obrazovky v relácii Ano, šéfe!.
Zdroj: TV Prima
Zdeněk Pohlreich sa po deviatich rokoch vracia na televízne obrazovky v relácii Ano, šéfe!.
Nedele posilní nová šou, aká na Slovensku ešte nebola.
Neprehliadnite

Markíza vyráža do útoku: Nedele posilní nová šou, aká na Slovensku ešte nebola

Kuchár Michal zápasí s vyčerpanosťou, stratou motivácie a používa polotovary či "panýrunk" teda "obaľovák" miesto tradičného trojobalu múka-vajce-strúhanka. A to sa šéfovi rozhodne páčiť nebude. „Toto ma fakt štve. Mladý chlapec používa to, čomu sa hovorilo panýrunk. To si vymysleli leniví a lakomí kuchári... A ja to vidím tu!“

Pohlreich vezme mladého kuchára do jedného zo svojich úspešných podnikov, aby ho inšpiroval a ukázal mu prácu v profesionálnej kuchyni. Poradí mu viacero vhodných receptov a potom to už bude len na Michalovi a jeho rodine. Podarí sa im zmeniť Ořechovku k lepšiemu?

Zdeněk Pohlreich a jeho premiérové Ano, šéfe! štartuje už vo štvrtok 4. septembra o 20:15 hod. na Prima SK.

Návrat po deviatich rokoch

Nová séria Ano, šéfe! ponúkne pohľad do zákulisia gastroprevádzok naprieč Českou republikou a množstvo tipov, ako si získať a udržať spokojných hostí. Legendárny šéfkuchár Zdeněk Pohlreich sa po rokoch opäť snaží zachrániť neprosperujúce reštaurácie ako mentor. Prevádzkovateľom reštaurácií ponúkne cenné rady nielen z kuchyne, ale aj zo sveta biznisu. Chýbať nebudú ani nezameniteľné hlášky a ostrý humor.

Výnimočným momentom série je jubilejný stý diel – kde a kedy sa natáčal, zistíte už čoskoro. „S reláciou Ano, šéfe! sme si na deväť rokov dali pauzu po natočení 95 dielov. Cítili sme, že príbehy sú pre danú chvíľu vyčerpané. Teraz je nová doba. V Českej republike pribudlo gurmánov, ktorí sú ochotní priplatiť si za dobré jedlo, zároveň sa reštaurácie nachádzajú v ťažkej situácii – majú nedostatok kvalifikovaného personálu a zápasia so zdražovaním potravín aj energií, čo spôsobuje odliv hostí. Mentor Zdeněk Pohlreich teda môže pomôcť reštauráciám, ktoré sa ocitli v ťažkostiach, s reštartom – a vy môžete byť pri tom,“ priblížila programová riaditeľka skupiny Prima Alex Ruzek.

Zdeněk Pohlreich sa po deviatich rokoch vracia na televízne obrazovky v relácii Ano, šéfe!.
Zdroj: TV Prima
Zdeněk Pohlreich sa po deviatich rokoch vracia na televízne obrazovky v relácii Ano, šéfe!.

Zdeněk Pohlreich dodáva: „Som presvedčený, že sa nám podaril silný pohľad na reálny svet gastronómie. A vhľad doň. To môže byť prínosné pre tých, ktorí majú schopnosť sa niečo naučiť, priučiť. Tak sa môžu nielen oni, ale aj diváci dozvedieť zaujímavé veci. Navyše sa zabaviť, pretože nerobíme vzdelávaciu reláciu, ale takú, ktorá má ukázať, že aj medzi sporákmi sa dá zažiť zábava, napätie a vypäté situácie. Skrátka to, že reštaurácia je živý organizmus, v ktorom ide, okrem iného, aj o jedlo.“

Slovenský fenomén s Novákom

Relácia je licencovaná podľa formátu Gordona Ramsayho Kitchen Nightmares. Slovenskí diváci ju poznajú z úspešnej verzie Na nože so šéfkuchárom Martinom Novákom, ktorá sa od svojho štartu stala fenoménom. Televízia Markíza uvedie na jeseň pokračovanie jarnej štvrtej série.

Ako televízia Markíza priznáva, nájsť vhodné reštaurácie do ďalších častí je čoraz náročnejšie – nielen pre štáb, ale aj pre samotné podniky, ktoré často balansujú medzi túžbou po zviditeľnení a realitou blížiaceho sa konca.

Na nože sa vráti na jeseň s iba 5 premiérovými epizódami.
Neprehliadnite

Najväčší šok na Markíze: Obľúbená stálica v koncoch?