Aktualizácia: Spoločnosť Daccord reaguje na informácie o údajnom konci Tajomstva mojej kuchyne: "Produkčná spoločnosť Daccord s r.o. aj Kamila Magálová majú záujem pokračovať v spolupráci na projekte Tajomstvo mojej kuchyne so Slovenskou televíziou aj v roku 2011, a v týchto dňoch sa dolaďujú detaily zmluvy medzi STV a našou spoločnosťou. Uvedené nedorozumenie o ukončení projektu v júni 2011 vzniklo na základe vytrhnutia vety z kontextu," uvádza v stanovisku Katarína Ďurovičová z Daccordu.


Zverejnené 10:00:

Tajomstvo mojej kuchyne sa podľa moderátorky túto sezónu skončí. STV to popiera (aktualizácia)

Cooking show Jednotky Tajomstvo mojej kuchyne čaká koniec. V rozhovore pre Eurotelevíziu to povedala jej moderátorka Kamila Magálová, podľa ktorej "by mala bežať do budúcoročného leta". "Zastávam totiž názor, že v najlepšom treba skončiť, aby si ľudia radšej hovorili, aká škoda, že sa to skončilo, a nie chválabohu, že sa to skončilo," dodala.

Tajomstvo mojej kuchyne sa podľa moderátorky túto sezónu skončí. STV to popiera (aktualizácia)

Slovenská televízia však v prípade jednej zo svojich najvýkonnejších relácií tvrdí presný opak. "Relácia normálne pokračuje ďalej. STV má o ňu veľký záujem, rovnako aj o Kamilu Magálovú. Tajomstvo mojej kuchyne sa určite nekončí," povedal pre Mediálne.sk PR manažér Jednotky Martin Kontúr. Relácia figuruje aj v zatiaľ neschválenom programovom koncepte na rok 2011. Má byť jednou z programových dominánt Jednotky v zábavnom žánri. "Divácky žiadaný formát nájde svoje miesto vo víkendovom vysielaní aj v nasledujúcom roku," uvádza koncept. Tajomstvo mojej kuchyne spolu s Poštou pre teba sú v ňom označené ako "úspešné projekty".

Pre Jednotku je Tajomstvo mojej kuchyne momentálne jedným z najúspešnejších projektov. V historicky najslabšej sezóne prvého kanála dokáže táto relácia niektoré týždne počtom divákov v cieľovke 12+ predbehnúť aj viaceré prime-timové tituly. Od štartu v septembri 2009 sa postupne etablovala a v nedeľnom access-primovom slote rástla. A aj keď jej vždy vyše desať minút konkuruje silná spravodajská relácia Markízy Televízne noviny a jojkárske Krimi Noviny, túto jeseň si ju zapína priemerne takmer 250-tisíc divákov pri trhovom podiele 15,2 %. Pritom sezónny priemer Jednotky je len 12,6 %.

Tajomstvo mojej kuchyne sa podľa moderátorky túto sezónu skončí. STV to popiera (aktualizácia)

Reláciu pre STV vyrába menej známa produkčná spoločnosť Daccord. Na konte už však má aj úspešný kulinársky týždenník Varení, pečení z roku 2006. Jednou z trojice konateliek spoločnosti je aj režisérka programu Katarína Ďurovičová. Tá istá spoločnosť momentálne vydala knihu Tajomstvo mojej kuchyne (na snímke hore) obsahujúcu recepty Magálovej, celebritných hostí, divákov a šéfkuchárov.

Momentálne je Tajomstvo mojej kuchyne jednou z dvoch premiérových relácií o varení na Slovensku. Druhú – Bez servítky – vysiela televízia Markíza každý pracovný deň o 18. hodine. Vychádza zo zahraničnej licencie, kým Tajomstvo mojej kuchyne je pôvodný slovenský formát. Aj Bez servítky prináša nadpriemery sledovanosti: Markíza sa naposledy pochválila podielom 41,8 % v cieľovke 12-54 – piatym najvyšším v roku. Dosiahla ho so štvrtkovým vydaním, v ktorom varil syn Michala Dočolomanského. Dlhodobá sledovanosť Bez servítky.