Aktualizácia: Spoločnosť Daccord reaguje na informácie o údajnom konci Tajomstva mojej kuchyne: "Produkčná spoločnosť Daccord s r.o. aj Kamila Magálová majú záujem pokračovať v spolupráci na projekte Tajomstvo mojej kuchyne so Slovenskou televíziou aj v roku 2011, a v týchto dňoch sa dolaďujú detaily zmluvy medzi STV a našou spoločnosťou. Uvedené nedorozumenie o ukončení projektu v júni 2011 vzniklo na základe vytrhnutia vety z kontextu," uvádza v stanovisku Katarína Ďurovičová z Daccordu.
Zverejnené 10:00:
Cooking show Jednotky Tajomstvo mojej kuchyne čaká koniec. V rozhovore pre Eurotelevíziu to povedala jej moderátorka Kamila Magálová, podľa ktorej "by mala bežať do budúcoročného leta". "Zastávam totiž názor, že v najlepšom treba skončiť, aby si ľudia radšej hovorili, aká škoda, že sa to skončilo, a nie chválabohu, že sa to skončilo," dodala.
Slovenská televízia však v prípade jednej zo svojich najvýkonnejších relácií tvrdí presný opak. "Relácia normálne pokračuje ďalej. STV má o ňu veľký záujem, rovnako aj o Kamilu Magálovú. Tajomstvo mojej kuchyne sa určite nekončí," povedal pre Mediálne.sk PR manažér Jednotky Martin Kontúr. Relácia figuruje aj v zatiaľ neschválenom programovom koncepte na rok 2011. Má byť jednou z programových dominánt Jednotky v zábavnom žánri. "Divácky žiadaný formát nájde svoje miesto vo víkendovom vysielaní aj v nasledujúcom roku," uvádza koncept. Tajomstvo mojej kuchyne spolu s Poštou pre teba sú v ňom označené ako "úspešné projekty".
Pre Jednotku je Tajomstvo mojej kuchyne momentálne jedným z najúspešnejších projektov. V historicky najslabšej sezóne prvého kanála dokáže táto relácia niektoré týždne počtom divákov v cieľovke 12+ predbehnúť aj viaceré prime-timové tituly. Od štartu v septembri 2009 sa postupne etablovala a v nedeľnom access-primovom slote rástla. A aj keď jej vždy vyše desať minút konkuruje silná spravodajská relácia Markízy Televízne noviny a jojkárske Krimi Noviny, túto jeseň si ju zapína priemerne takmer 250-tisíc divákov pri trhovom podiele 15,2 %. Pritom sezónny priemer Jednotky je len 12,6 %.
Reláciu pre STV vyrába menej známa produkčná spoločnosť Daccord. Na konte už však má aj úspešný kulinársky týždenník Varení, pečení z roku 2006. Jednou z trojice konateliek spoločnosti je aj režisérka programu Katarína Ďurovičová. Tá istá spoločnosť momentálne vydala knihu Tajomstvo mojej kuchyne (na snímke hore) obsahujúcu recepty Magálovej, celebritných hostí, divákov a šéfkuchárov.
Momentálne je Tajomstvo mojej kuchyne jednou z dvoch premiérových relácií o varení na Slovensku. Druhú – Bez servítky – vysiela televízia Markíza každý pracovný deň o 18. hodine. Vychádza zo zahraničnej licencie, kým Tajomstvo mojej kuchyne je pôvodný slovenský formát. Aj Bez servítky prináša nadpriemery sledovanosti: Markíza sa naposledy pochválila podielom 41,8 % v cieľovke 12-54 – piatym najvyšším v roku. Dosiahla ho so štvrtkovým vydaním, v ktorom varil syn Michala Dočolomanského. Dlhodobá sledovanosť Bez servítky.