Od 6. marca si môžu priaznivci kvalitného jedla a zdravého životného štýlu vypočuť podcast Dobré jedlo pre Zdravie. Šéfredaktorky dvoch úspešných mesačníkov Dobré jedlo a Zdravie, sa v každom z podcastov rozprávajú s odborníkom na tému, ktorá spája oba časopisy.
„Zdravie a Dobré jedlo majú k sebe obsahovo veľmi blízko a môžu spolu zaujať široké spektrum ľudí,“ hovorí Ema Pospíšilová Tekelyová, šéfredaktorka Dobrého jedla. Prvé podcasty o zdravej večeri, nafukovaní a prdení, cholesterole či užívaní jarných byliniek už po pár dňoch zaujali pozornosť priaznivcov podcastov. „Jedlo má na zdravie veľký vplyv. Nesprávne potraviny, a nemusia byť len nezdravé, môžu citlivejším osobám uškodiť. Iné v sebe skrývajú obrovskú liečivú silu,“ vysvetľuje Lenka Dubašáková Štefánková, šéfredaktorka časopisu Zdravie, prečo má podcast s názvom Dobré jedlo pre Zdravie veľký potenciál.
Zapojiť sa do tvorby podcastu môžu aj poslucháči a poslať odborníkovi otázku. Na sociálnych sieťach časopisov Dobré jedlo a Zdravie, vopred informujú, aký hosť sa v podcaste objaví a o čom sa s ním šéfredaktorky budú rozprávať. „A bonus na záver je vždy recept od odborníka k danej téme. Pripraviť si tak môžete napríklad aj chutný obed, ktorý zníži cholesterol,“ dodáva Ema Pospíšilová Tekelyová.
Nový diel podcastu Dobré jedlo pre Zdravie vychádza každý pondelok a vypočuť si ho môžete na Spotify, Apple podcastoch, Google podcastoch a všetkých dobrých streamovacích platformách. Všetky podcasty nájdete aj na weboch dobrejedlo.sk a izdravie.sk.
Ďalšie správy na Mediálne.sk
